El Voluntariat per la llengua (VxL) és un programa que consisteix a posar en contacte persones interessades a practicar la conversa en català amb persones catalanoparlants. Per participar-hi cal ser major d’edat.

Aquestes parelles lingüístiques (o grups) formades pel voluntari, que parla català habitualment, i  l’aprenent, que en té coneixements bàsics, tenen per objectiu que el nivell de català de l’aprenent millori substancialment, que perdi la vergonya, que agafi confiança i  que millori pel que fa a la fluïdesa i el vocabulari.

El VxL ofereix dues modalitats:

presencial

virtual (les parelles fan les trobades per mitjà d’Internet, a través de plataformes de videoconferència).

El programa, promogut per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya i gestionat pel Consorci per a la Normalització Lingüística, va néixer l’any 2003, i ja hi han passat gairebé 110.000 parelles.

El voluntariat és flexible i adaptable a l’horari disponible de cada persona, i el compromís és d’un mínim d’una hora a la setmana,  durant 10 setmanes.

A banda de la pràctica de la llengua, les trobades entre voluntaris i aprenents esdevenen una oportunitat per promoure l’acollida i el coneixement de l’entorn i la cultura

Vols participar-hi?

Voluntariat per la llengua (VxL)