14 gener 2011

Voluntariat a Vic per millorar el coneixement de la llengua catalana

El passat 10 de desembre el Centre de Normalització Lingüística d’Osona, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vic, la Universitat de Vic i altres entitats de la ciutat, va crear una xarxa de voluntariat amb l’objectiu de millorar la lectura i l’escriptura en llengua catalana, així com l’alfabetització, de persones que presenten mancances en aquest sentit.

A través del voluntariat de les entitats col·laboradores d’aquesta xarxa, així com de persones a títol individual que vulguin participar del projecte com a voluntaris/àries, s’oferirà suport per a l’aprenentatge del català entre els i les ciutadanes que presenten dificultats de comprensió lectora i escriptura. Dolors Solà, directora del CNLO, assegura que per fer de voluntari/ària “no cal cap titulació universitària, sinó uns coneixements bàsics”.

A més, la Universitat de Vic s’encarregarà de fer una petita formació als i les voluntàries per a què puguin fer aquesta tasca d?ensenyament de la llengua catalana, així com facilitar-los recursos i material didàctic.

Des de la VA! Vic Acció! Borsa del Voluntariat fem una crida als voluntaris i les voluntàries de la borsa, així com a la ciutadania en general, per a què col·labori en aquest projecte de difusió de la llengua catalana. Recorda que per a més informació ens pots trucar al 93.883.24.95 o bé enviar un missatge a través del “contactar” d’aquesta pàgina web.