La biblioteca Joan Triadú és un equipament obert a tota la ciutadania, que treballa per a la cohesió i la integració de tots els ciutadans i ciutadanes de Vic. La Biblioteca ofereix un àmplia gamma de serveis i desenvolupa diferents projectes amb la voluntat que tothom hi trobi el seu espai, tan aquelles persones que volen col·laborar oferint el seu temps com aquelles que, per dificultats de mobilitat o d’altre tipus, no poden anar a la Biblioteca i fer ús dels seus serveis. Per aquest motiu han posat en marxa el Programa de Voluntariat a la Biblioteca. Els voluntariats són oberts a tots els majors d’edat i requereixen d’unes hores a la setmana o cada quinze dies, en l’horari prèviament acordat i per un període determiniat

El Club de lectura en francès

Es busca un conductor pel club de lectura en francès que, des d’aquest curs 2014-2015, s’ha engegat a la Biblioteca. El nivell de conversa i de lectura que tenen els membres d’aquest club és el nivell B2.

 

El Club de lectura en anglès

Es busca un voluntari/ària que tingui el Certificate in Advanced English (CAE) o el Certificate of Proficiency in English (CPE) per ser conductor d’un club de lectura en anglès que es vol posar en funcionament a la Biblioteca.

 

Voluntariat per la llengua

És un club de lectura, actualment en funcionament, obert a persones que estan aprenent el catlà i a parelles lingüístiques. Aquest club es realitza en coordinació amb el Centre de Normalització Lingüística d’Osona, que hi aporta la persona que exerceix les funcions de conductora del club.

 

LEXCIT

Busquem voluntaris/àries pel programa LECXIT (Lectura per a l’èxit educatiu), un programa que pretén millorar la comprensió lectora dels infants.

 

Tasques a la Biblioteca

Col·laborar en la creació d’aparadors dins la Biblioteca, d’exposicions de documents que siguin atractives i d’impacte.

 

 

 

Programa de Voluntariat de la Biblioteca Joan Triadú de Vic